skolan tar över livet

fick världens huvudvärk, så taggade hem ifrån skolan. Var hos pappa ett tag, men nu sitter jag hos mor igen. Missade No,provet så ska plugga järnet och göra provet när jag kan! Tog en sväng förbi Rimi innan och plockade ut lite pengar. 20 idag!!!

Har lite plugg hära, Hemkunskapsläxa - Fanny har inget papper så skriver in skiten här åt dig. Puss ♥

-Orden hade du, så det blir uppgifterna. (skriver av exakt vad det står)
1. Ta reda på vad begreppern ovan betyder och gör en ordlista. Tänk på att det är svårt att förklara begreppen med egna ord. Tänk dig att du ska förklara mför ett barn. Den här uppgiften kan du lösa ensam eller med EN kompis.

2.Berätta om en barnfamilj, din egen eller en påhittad. Och hur deras ekonomi kan se ut. Vilka inkomster har de? Vad har de för utgifter? Sparande? Lån? Bidrag?

3. Berätta hur man gör mo man köpt en vara, tex en hårtork, och den är trasig när du kommer hem ifrån affären. Vart vänder du dig? Hur gör du om butiken vägrar att hjälpa dig?

4. Gör en månadsbudget för din famil ifrån uppg.2 . Tänk efter om de kanske sparar till något särskilt, och vad det gör för skillnad om man bor i hus eller lägenhet. Är det viktigt hur gamla barnen är, kanske?

5.Skriv en historia om en person som köper felaktig vara och som måste gå 'hela vägen' genom alla instanser för att få rätt som konsument.

puh, varsågod bästavän!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0